Het historische Swan House van Atlanta is een van de meest verbluffende en elegante locaties waar ik heb mogen fotograferen. Omringd door bossen en tuinen. Misschien dat je dit prachtige landhuis herkent uit de films van ‘The Hunger Games’. De tijdloze architectuur, geschiedenis en groene tuinen, passen perfect bij de verfijnde en elegante stijl van deze editorial.

De shoot georganiseerd door de getalenteerde Heather Benge was echt een droom om te mogen vastleggen. Ik bewonder haar aandacht voor detail enorm. Aangekomen op de shoot locatie was ik dan ook meer dan verrast  om te zien hoe alles was samengekomen.

Heather creëerde een sprookjesachtige ervaring, waarin over elk detail was nagedacht. Geïnspireerd door het charmante Swan House koos Heather voor zachte blush tinten gecombineerd met mauves een goudaccenten, die een perfect contrast vormde met het historische pand. Niet alleen de locatie was een droom, maar ook de elegante details, bloemstukken, prachtige taarten en gedekte dinertafel maakte deze shoot onvergetelijk.

Thorne & Thistle creëerde verbluffende bloemwerken die op natuurlijke wijze het Swan House aankleedden. Er is gewerkt met Rozen, Chenille en Eucalyptus. De kleurrijke bloemen waren een mooie mix van zachte blush en mauve kleuren die niet alleen waren verwerkt in het gigantische boeket maar ook terugkwamen op de dinertafel, in de tuinen en bij de ceremonie setting. De kerkbanken zijn opgesteld aan de voet van de tuintrap die naar het huis leidt, terwijl weelderige bloemenlopers langs beide zijden van de enorme fontein en langs het gangpad lopen dat naar het altaar leidt.

De meest prachtige en adembenemende taarten van A. Joy Cakes bootsten de sierlijkheid van het landhuis na. Er was aan alles gedacht, elk kleine detail was verwerkt in de taarten. De drie taarten hadden allen verschillende kenmerken die de verschillende delen van het Swan House lieten zien. De pilaren met binnenhal van het landhuis, kroonluchter, marmeren en gouden accenten maakte deze taarten tot een waar meesterwerk.

Het koppel Caroline & Robert was gestyled tot in perfectie. Caroline droeg een trouwjurk van Carrie’s Bridal Collection afgemaakt met de accessoires van Happily Ever Borrowed. Makeup By Adeana zorgde voor een natuurlijke look die helemaal paste bij de elegantie van het landhuis.

De dinertafel die Heather en Crush Event Design, Tea and Old Roses hadden gedekt bestond uit vele details welke zich aan de achterkant van het gebouw bevond. Van prachtige houten stoelen, elegante kristalglazen tot bronzen kaarsenstandaards, servies met gouden bestek, gedecoreerd met bloemen die een mooie romantische dinertafel vormde. Het karakter van het landhuis zag je terug in de styling.

De handgeschreven vows, naamkaartjes en mooie illustraties zijn gemaakt door Melissa van Gracefully Made Art. Het schilderij heeft een mooi plekje aan bij de tafel gekregen net als de gouden kalligrafie op de acryl en de naamkaartjes. De namen van de gasten zijn gekalligrafeerd op  handgeschept papier.

Deze editorial was een echte dream come true! magische plek

    

Fotograaf Dilani Schipper Fotografie & Vormgeving / Locatie: Atlanta History Center – Swan Coach Gardens / Stylist & planner: Heather Benge Events / Bloemist: Thorne and Thistle / Jurk: Carrie’s Bridal Collection / Taart ontwerpster: A. Joy Cakes Co / Makeup artist: Makeup by Adena / haar stylist: Allison Burns / Rentals: Crush Event Design / Accessories & Decor: Tea and Old Roses / Kalligrafie: Gracefully Made Art / Jewelry: Happily Ever Borrowed / Schoenen: Bella Belle / linens: I Do Linens / Ring box: The Mrs. Box / Kerkbanken: I Do Pews